8 jan. 2011

Urban Deli


Om man skulle säga att vi och vårt lilla umgänge har ett stammisställe här i krokarna där vi bor så skulle det nog vara detta, Urban Deli på Nytorget. Hit går vi gärna och tar oss ett glas, njuter av härliga charkuterier och ostar. Man kan få sig lunch, brunch, middag och förutom att bara vara en trevlig bar och restaurang så är man också en butik med riktigt bra charkdisk. Själva livsmedlen är kanske en aning dyra men vet man med sig att man har slut på mjölk där hemma kan man ju köpa med sig en liter när man vinglar hemåt... Fin inredning som tilltalar mig har de också, udda tapeter som lappats ihop, siluetter målade på väggarna och rå betong. Fint!

bokmusen.se

Eftermiddagen och början av kvällen har spenderats hos storebror med familj där vi fick busa med deras snart 2-åriga dotter. Lite försenade julklappar fick hon, bl.a. denna "bok" som inte består av en bok utan flera små böcker som är formade som var och en i Barba-familjen. Det som ser ut som en stor bok är i själva verket en kuliss av Barba-huset. Riktigt fin faktiskt, och den verkade uppskattad av en liten som gillar Barbapapa!

Så hur gick det då med brödet som skulle bakas? Jorå, efter en lååång sovmorgon satte jag igång, för att frukosten inte skulle bli alltför sen gjorde jag vid sidan om limpan två brödmuffinsar som blev klara lite snabbare i ugnen. Piffade denna gång brödet med riven morot, hela linfrön och solrosfrön.

Inga kommentarer: